Sain pienen ispiraation mutakakun leipomiseen, kun Sara toi kouluun mudcakea kaikkien mutusteltavaksi. Reseptejä kyseiseen kakkuun löytyy monia, monia nettitaivaasta, kun googlettaa vaan. Tämä on minun ensimmäiseni ja se syntyi tällaisella reseptillä:

 

  • 200g taloussuklaata
  • 200g voita
  • 200g sokeria
  • 4 munaa
  • 1tl leivinjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja


Sulata rasva ja suklaa vesihauteessa. Varothan ettet ruiski vettä joukkoon.

 

Like this juu sii.

 

Vathkaahha ne munhat ja shokerit! Shekootha kuivath aineeth joukho varovasthi.

 

Sitten sulkaaseosta munasokerikuiva-aineseokseenaaaaaaa. (kirjoittaja alkaa seota?)

 

Sitten oot valmis ja kaadat aikaansaannoksen irtopohjavuokaan jep. Paista alatasossa uunissa 200 asteessa 10-20 minuuttia. Jos haluan mehevää ja löysää, pidä vain 10-12min, kuten minä tein. Jos haluat kakusta kypsää, paista kauemmin. Huom! Mudcaken alkuperäinen idea taitaa olla, että kakku olisi ainakin keskeltä löysä. HYVÄKSI TODETTU VINKKI! Kakku jäi todella löysäksi kauttaaltaan, mutta jäähdyteltyäni sitä lykkäsin sen vuorokaudeksi pakastimeen. Rakenne ei jäädy, mutta muuttuu kiinteämmäksi, tulematta silti kakkumaisen kuivaksi. Kahden päivän päästä kakku maistui vielä paremmalta. Tämän herkun voi siis todellakin tehdä etukäteen!

 

UH AH VALMIS!