Tällaisia maisteltiin hyvän viinin kera alkavan viikonlopun kunniaksi Roopen kanssa lokakuussa (?).

Sallan välimeren patongit

  • 2kpl valmiita, pasitamattomia patonkeja (I like it simple)
  • Sopiva paketti mozzarellaa, itse otan ison paketin ;)
  • 3-4 tomaattia
  • basilikaa, pestoa
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa viiltoja patonkeihin 4-5 cm välein. Voit myös leikata patongit pienempiin pätkiin. Viilloista ei kannata tehdä liian syviä, ettei patonki katkea. Kaikista fiksuinta on leikata viilloskohdasta pieni "kiila" pois, joten täytteelle jää tilaa. Sivele viiltoihin pestoa ja asettele mozzarellan ja tomaatin viipale viiltoihin. Ripaus suolaa ja pippuria, ja patongit uuniin patonkien paisto-ohjeen mukaan! Myös basilikaa voisi laittaa patonkeihin.

Sallan ruokaisa salaatti

Tämän salaatin kehittelin aivan itse. Ok, ei ehkä kovin vaativaa, mutta pakkohan se nyt on esille nostaa ;) olen aika suurpiirteinen aineiden määrissä ja teen ruokaa mielelläni luovasti, joka kerta hieman eri variaation kuin aiemmin. Sen tulette huomaamaan :D

  • makaronia/pastaa (voit itse valita mieluisen muodon)
  • marinoituja kanasuikaleita (itse käytän aina hunajamarinaadia)
  • pestoa ja basilikaa
  • rucolaa (kaksi ruukkua on melko hyvä)
  • eri värisiä paprikoita
  • 1 kurkku
  • mozzarellaa 2 pakettia, tai enemmän
  • punasipulia
  • suolaa, pippuria

Keitä makaronit kypsiksi ja jäähdytä kylmän veden alla viruttaen. Kypsennä kanasuikaleet pastinpannulla. Voit maustaa ne kevyesti suolalla ja pippurilla. Itse taisin paistaa kanojen kanssa pilkottua tomaattia, mutta se ei ole kovinkaan olennainen osa salaattia. Sekoita makaroneihin hieman pestoa. Pilko basilika ja sekoita se maustettujen kanojen kanssa pastaan (voit lisätä suolaa, jos haluat). Nämä esivalmistelut kannattaa tehdä esim. muutamia tunteja aikaisemmin, jotta maut voivat imeytyä.

Kokosin salaatin laakealle astialle, sellai siitä saa tosi näyttävän. Revi rucola, pilko paprikat suikaleiksi ja kurkku kuutioiksi. Yhdistä aikaisempaan sörsselssöniin ja kaada vadille. Leikkaa mozzarella ja settele salaatin pinnalle. Koristele punasipulilla, paprikoilla ja basilikalla. NAM!