Viime viikon vapaapäivän kunniaksi tein tällaista kakkua, jota Johanna tulikin sopivasti lenkin jälkeen maistelemaan! Ohje löytyin äidin antamasta joululahjakirjasta Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä (mistä lie mieltymykseni suklaaseen keksinyt..).  Testasin samalla myös uutta silikonista kuivakakkuvuokaa!

  • 6 munaa eroteltuna
  • 2½ dl kasviöljyä
  • 150g (3½ dl) kaakaojuomajauhetta (itse käytin 2/3 osaa kunnon tummaa kaakaojauhetta, loput ihan oboyta!)
  • 280g (4½ dl) vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, ½ tl suolaa
  • 400g (4½ dl) hienoa sokeria
  • tomusokeria sihdattuna koristeluun

Aika yksinkertaiset ainekset, eikö!?

Kuumenna uuni 150 asteeseen.  Laita munankeltuaiset, öljy, kaakaojauhe, jauhoseos, sokeri ja 2½ dl vettä suureen kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella pienellä teholla sekaisin. Vatkaa sitten suurimmalla teholla 10 minuuttia. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa puhtailla kuivilla terillä. Nostele valkuaisvaahto suklaaseokseen (metalli?)lusikalla. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 45-55 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Ota kakku uunista ja kumoa ritilälle jäähtymään. Anna jääääähtyä! Kun kakku on jäähtynyt, voit irrottaa vuoan. TSÄDÄM, helpoin kakku ikinä!