Ja niin taas koitti vapaapäivä keskellä viikkoa, joka lähes poikkeuksetta tarkoittaa sitä, että meillä leivoitaan! En kuitenkaan saanut takalistoa hilattua autoon kauppareissua varten, joten oli saatava leivontatarve tyydytettyä niillä tarvikkeilla, mitä kaapista löytyi. Alun perin tarkoitus oli leipoa muffinsseja, joka kaatui siihen, ettei muffinssivuoat kuulu minun perustarpeistooni. Perussettien eli jauhojen ym munien lisäksi kaapista löytyi joulun konvehtitehtaan jäljiltä vajaa levy Pandan valkoista suklaata ja epämääräinen pussinjämä mariannerouhetta. Muuntelin siitä äidin antamasta joululahjakirjasta löytämääni muffinssien ohjetta sen mukaiseksi, mitä oli käytettävissä ja tälläista sain aikaan!

 

 

120g Oivamariinia notkistettuna vaahdotetaan 1½ dl sokerin kanssa. Joukkoon vatkataan yksitellen 2 munaa. Valmistetaan omassa kulhossa jauhoseos, johon tulee 2dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, yksneljäsosa teelusikka suolaa ja 3 rkl kunnon tummaa kaakaojauhetta. Jauhoseos sihdataan hiljalleen vatkaimella vatkaten ensimmäisen vatkauksen tulokseen. Paista 180 asteessa 12-15 minuuttia. Ohjeesta tulee kahdeksan kuvan kokoista ruutua, eli ohje on melko pieni. Jos teet vain tämän kokoisen taikinan, uuninpelti on turhan iso paistamiseen...Itse ratkaisin ongelman näin:

Kuorrute:

  • 85g Pandan valkoista suklaata veitsellä paloilteltuna
  • 40g mariannerouhetta
  • 60g Keiju -margariinia (mikä tahansa rasva on ok)

Heitä mikron kestävään kulhoon ja sulattele hiljalleen, sekoita välillä. Kun seos on tasaista, sekoita joukkoon n. 3 dl tomusokeria. Levitä kuorrute JÄÄHTYNEEN torttulevyn päälle, jämäköitä ja leikkaa!