Tälläisiä tekeleitä tuli tehtyä viime viikonloppuna. Ensimmäisenä esittelen viimeiseksi tehdyn äitini miehen syntymäpäiväkakun. Olivat tulossa laivalta kotiin, piti vähän kiireessä väsätä..

 

1240950207_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

1240950260_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Reunat suklaaspritsausta Pandan tummalla hurmaavalla. Kinuskikissalla on hyvät ohjeet vaihekuvittain tälläisten reunojen tekemiseen, kas tässä! Vaatimaton spritsaus päällä on samaa tavaraa. Mielestäni silti onnistunut kaikessa yksinkertaisuudessaan! Ja tässä kuvaa sisältä:

 

1240950129_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kuningatarrahkaa ja suklaarahkaa, lyhyesti sanottuna. Suklaisessa täytteessä Flora vispiä (n.2 prk), hieman alle puolikas maitorahkapurkki ja levy sulatettua Fazerin sinistä joukkoon vatkattuna. Kolme liivatetta laitoin mukaan, tuo suklaa tönköttää omalta osaltaan täytettä kyllä. Ylemmässä täytteessä on mustikkaa, mansikkaa ja vadelmia, 2 prk Flora vispiä ja se hieman yli puolikas purkki maitorahkaa. Liivatetta taisin laittaa kuusi kappaletta. Enempi olis parempi, jos haluaa oikeen hyydyttää kakun. (Sokerilla vaan sitten maustaa oman makunsa mukaan noi täytteet..) Eli liivatteella hieman hyydytetty alkuun, sittenmmin aikataulusta johtuen työnsin pakkaseen puoleksitoista tunniksi :D Tuli vähän niinkun jäädyke :) Ainiin, pohjassa 12 kpl digestivejä murskattuna ja sulaa voita random määrä. En oikeen osaa noiden määrien kanssa olla jämpti.. ^^

 

1240950029_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Hennalla oli myös synttärit, joita juhlittiin muutenkin kun kakun kanssa :D hänen kakkunsa on ensimmäisessä kuvassa etualalla. Ajatus tietenkin lähti vaaleenpunasesta, ja eikun kokeilemaan! Caritan työpäivää (ja siis omaanikin) helpotin noilla pienillä kakuilla, nam! Koripunosharjoituskakku vasemalla päätyi appivanhempien perjantai-illan pöytään.

 

1240950405_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1240950333_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ja Hennan kakkua sisältä. Sisällä suklaamoussea (eli yksinkertaisesti vispikermaa ja sulaa suklaata yhteen laitettuna) ja mansikkamurskaa sokerilla maustettuna. Pohja suklaakääretorttua. Kaikissa näissä kakuissa oli sama täyte. Kokosin kakun nurikurin sopivan kokoiseen astiaan kerroksittain, tähän tyyliin, ja annoin jähmettyä. Reilu määrä suklaata vispikermassa siis jämäköittää kyseisen täytekerroksen tehokkaasti, varsinkin, jos on aikaa yön yli...  Sitten vaan kipataan alustalle, ja koristellaan!

 

1240950000_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Aivan kauheat pursoitukset. Syytän työkalujen kehnoutta ja omaa kättä :D Mut tälläsiä tällä kertaa..

 

 

1240950838_img-d41d8cd98f00b204e9800998e