Hetken mielijohteesta ja kaapissa valmiiksi olevista tarpeista syntyi kakku Johanneksen 21-vuotis synttäreille. Suklaakääretorttupohja (ylläri, ylläri) pienesti kostutettuna, välissä vispikermaa ja maustamatonta tuorejuustoa Mariannella. Kuorrotus marsipaanilla. Pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa upotuskuviointia, ideasta kiitos jälleen Kinuskikissalle! Roope pääsi toteuttamaan itseään vaihekuvaajana, näin se siis tapahtui:
Itse pastavärillä värjättyä marsipaania, upouudet silikonialusta ja silikonikaulin.
Sopivia paloja leikkaamassa.
Pyöritellään herneiksi.
Asetellaan kaulitulle marsipaanilevylle.
Painellaan ensin sormella littanaksi, muuten pallot liikkuvat kaulittaessa. Näin palloista tulee myös pyöreämpiä. Kaulimella viimeistellään tasaiseksi.
Koska kakku ei joutunut olemaan kaapissa kauaa, laitoin marsipaanin alle kevyen kerrosen vispikermaa ja tuorejuustoa. Jos kakku on pidemmän aikaa kaapissa, kannattaa laittaa kreemi väliin, se sitoo kosteutta paremmin.
Marsipaanilevy jäi ensikertalaiselta hieman vajaaksi, joten hätäratkaisuksi päätettiin perheen yhteisellä päätöksellä pursotella kermaa vajaisiin kohtiin ja vähän muuallekin.. :) Itse pidin tämän kakun värimaailmasta!
Onnea vielä hurjasti Johannekselle!
Kommentit