Hetken mielijohteesta ja kaapissa valmiiksi olevista tarpeista syntyi kakku Johanneksen 21-vuotis synttäreille. Suklaakääretorttupohja (ylläri, ylläri) pienesti kostutettuna, välissä vispikermaa ja maustamatonta tuorejuustoa Mariannella. Kuorrotus marsipaanilla. Pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa upotuskuviointia, ideasta kiitos jälleen Kinuskikissalle! Roope pääsi toteuttamaan itseään vaihekuvaajana, näin se siis tapahtui:

 

1244447609_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse pastavärillä värjättyä marsipaania, upouudet silikonialusta ja silikonikaulin.

 

1244447681_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sopivia paloja leikkaamassa.

 

1244447721_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pyöritellään herneiksi.

 

1244447833_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Asetellaan kaulitulle marsipaanilevylle.

 

1244448026_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Painellaan ensin sormella littanaksi, muuten pallot liikkuvat kaulittaessa. Näin palloista tulee myös pyöreämpiä. Kaulimella viimeistellään tasaiseksi.

 

1244448110_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koska kakku ei joutunut olemaan kaapissa kauaa, laitoin marsipaanin alle kevyen kerrosen vispikermaa ja tuorejuustoa. Jos kakku on pidemmän aikaa kaapissa, kannattaa laittaa kreemi väliin, se sitoo kosteutta paremmin.

 

1244448288_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marsipaanilevy jäi ensikertalaiselta hieman vajaaksi, joten hätäratkaisuksi päätettiin perheen yhteisellä päätöksellä pursotella kermaa vajaisiin kohtiin ja vähän muuallekin.. :) Itse pidin tämän kakun värimaailmasta!

 

1244448317_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onnea vielä hurjasti Johannekselle!