En ollut aiemmin kuullutkaan tämänkaltaisesta herkusta! Facebookissa näin kaverin tekemän mansikkatriflen. Se oli niin upea ilmestys, että houkutus kokeilemiseen oli suuri. Tässä se nyt olisi ohjeen kera. Ohje on kuulemma alun perin ET-lehdestä.
Mansikkatrifle:
- Tee erittäin "höttö" ja ohut kääretorttupohja: 3 munaa, 1½dl sokeria, n.5rkl sekä vehnä- että perunajauhoa, 1tl leivinjauhetta. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
- Kostutus ja täyte: ½ l mansikoita soseena, ½ dl sokeria, 1 dlmansikkalikööriä, 1 l mansikoita lohkottuna
- Rahkakermaseos: 3 dl kuohukermaa (vaahdota), 1 dl sokeria, 1 rkl vaniljas, 1 prk rahkaa, 1 sitruunan raast kuori Koristeluun: 2 dl kuohukermaa (vaahdota), 1 rkl vaniljas, ½ l mansikoita
- Leikkaa kääretorttupohja pieniksi paloiksi ja levitä ne kaikki kerrokseksi korkean lasikulhon pohjalle. Lusikoi kerrosten väliin mansikkasose. Lisää lohkotut mansikat ja niiden päälle kevyesti rahkatäyte. Peitä astia kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa tarjoiluun asti. Pursota kermavaahtoa astian reunoille ja lisää keskelle loput mansikat.
Aivan mahtavaa herkkua tuoreiden mansikoiden satokautena!
Kommentit