Näin Cosmopolitanissa tämän ohjeen ja päätin kokeilla. Jaan ohjeen teille sivistyksenkin ulkopuolella oleville (siis niille, joille Cosmo ei tipahda postiluukusta hehheh).

Porkkanakakku (noin 16 hengelle).

  • 375g voita tai margariinia
  • 2½ dl vaaleaa ruokosokeria (itse jätin tämän kokonaan pois, en korvannut tavallisella sokerilla)
  • 2dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl jauhettua pippuria
  • ½tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl vaniljasokeria (jätin myös tämän pois)
  • 250 g porkkanaa raastettuna
  • 1 keskikokoinen omena raastettuna
  • 100g hassel- tai saksanpähkinöitä
  • 1 dl omenamehua (itse laitoin appelsiinimehua)

Kuorrutus:

  • 250g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin 200g)
  • 100g voita tai margariinia
  • 1 rkl appelsiinimehua
  • 250g (½pkt) tomusokeria
  • 2 dl maitorahkaa (oma lisäykseni)
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korrpujauhota vuoka (n. 20cm halkaisijaltaan). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi, lisää munat yksitellen vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seokseen hyvin sekoittaen.
  3. Lisää raastettu porkkana ja omena, pähkinät ja mehu varovasti taikinaan.
  4. Lusikoi taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 1 tunti ja 35 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä ja kumoa.
  5. Valmista kuorrutus. Vatkaa kosteat aineet kulhossa ja lisää tomusokeri vähitellen. Levitä kuorrutus kakun päälle.

VINKKI! Voit halkaista kakun kahteen kerrokseen ja laittaa kuorrutusta myös hieman väliin (lisäykseni ansiosta sitä tuli runsaasti....) Koristele kakku pähkinöillä, tai vaikka manteleilla ja rusinoilla joulun makuteeman mukaan :)