Jostakin syystä on tuo postaileminen tosiaan kestänyt tänä keväänä Siiirappisormella! Keittiössä on kuitenkin kattilat soineet ihan mukavaan tahtiin... tässä kooste helmikuun aikana valmistuneista ruokaherkuista.

Valmistin valkosipulietanoita ystävän kyläilyn kunniaksi. Resepti meni näin:

  • 100 g voita
  • Reilusti persiljaa
  • 2-4 valkosipulin kynttä
  • 1 prk etanoita 

Lämmitä voi pehmeäksi mikrossa. Älä sulata! Hienonna joukkoon persilja, sekä purista valkosipulin kynnet. Sekoita yhtenäiseksi tahnaksi. Huuhtele etanat juoksevan, viileän veden alla siivilässä. Ennen huuhtelua etanoita ei kannata haistella :) Laita tahnaa jokaiseen pieneen kulhoon lusikallinen. Asettele etanoita tahnan päälle kulhon koosta riippuen sopiva määrä. Lisää vielä tahnaa etanoiden päälle. Tähän tarkoitukseen on muuten olemassa ihan etanapannujakin, mutta meidän ruokakaupasta kyseinen tuote oli päässyt loppumaan, joten tyydyin pikkuriikkisiin yleisuunivuokiin. Paista noin 200 asteessa noin kymmenen minuuttia niin, että tahna on sulanut. Älä paista kauempaa, koska silloin etanoista tulee sitkeitä. Säilyke-etanat ovat esikypsennettyjä, joten raa'aksi ne eivät jää. Nautitaan vaalean leivän kera, ruokajuomaksi nami nami valkkaria! Itse tein sitä kuuluisaa peltileipää tällä kertaa, päällä pestoa ja sipulia. Kuva alla.

 

Tällaista kasvissosekeittoa syntyy, kun yhdistää Eldoradon pakasteporkkanakeittoa ja yrttistä tomaattimurskaa fifty-fifty. Ei liian tomaattinen, ei liian porkkanan makuinen. Keittoa voi pehmentää tilkalla ruokakermaa tms. Helppoa, nopeaa, kevyttä ja edullista opiskelijaruokaa, eikä tarvitse soseutella.

 

Seuraavassa kuvassa on jälleen kokattu nopeasti puolivalmiista. Pirkalla on pakastealtaassa ihania uunijuureksia, joista teimme yhdessä tuoreiden herkkusienien kanssa uunipedin pakastelohelle. Herkkusienet lisäsimme vasta loppuvaiheessa, koska niiden ei tarvitse olla uunissa yhtä kauan kuin lohen ja jäisten juuresten. Päälle voi lorauttaa hieman kevytruokakermaa. Tarjoile vaikka keitettyjen perunoiden ja valkoisen kastikkeen kanssa. Herkullista!

 

Lopuksi vielä muutama kuvaotos vuosipäivämme juhlistamisesta. Kolmas vuosi pyörähti täyteen tätä rakkautta, ja ensimmäistä kertaa saimme viettää tämän Kalevalan päivänäkin tunnetun yhdessä. Teimme ruuan yhdessä, nautimme viinistä ja olimme toistemme kainalossa :)

 Täytetyt krepsit

Tätä siis täytteenä: riisi-ohraa, paprikaa, herkkusieniä ja tomaattia. Täytteeseen lisättiin vielä tulista tomaattikastiketta.

Krepsien kanssa muuten tarjoiltiin mozzarellasalaattia, patonkia ja tsatsikia. Viiniäkin tietysti, tämän pullon saimme ystäviltämme tupaantuliaislahjaksi.