Vallan mainio tarjottava opiskelijankin tilipussin kannalta on itse leivotut sämpylät. Lähes ilmaisia! Päälliset tietenkin maksavat, mutta periaatteessahan tuore leipä ei kaipaa päälleen kuin voinokareen, jos sitäkään. Appivanhemmille rankan shoppailun päätteeksi tarjoilin tällaisia leipiä.

  • puolisen litraa nestettä, vettä tai maitoa
  • pussillinen kuivahiivaa
  • hyppysellinen suolaa ja sokeria hiivan herättäjäksi ja mausteeksi
  • sämpyläjauhoja riittävä määrä 6-7 dl
  • ½-1 dl öljyä 

Lämmitä neste vähintään 42 asteiseksi, lisää hiiva, suola ja sokeri. Lisää myös puolet jauhoista, öljy ja lopuksi kaikki jauhot. Taikina on sopivaa, kun se hieman irtoaa kulhon reunoista. Kohota lämpimässä puolisen tuntia. Paista sitten 200 asteessa 10-20 min.

Sämppylöiden päälle voi laittaa ihan mitä vain, itse tyydyin kaapin sisältöön, eli perussettiä: salaattia, leikkelettä ja kurkkua + paprikaa. Taitaa tuossa nokare voileipämajoneesiakin olla.