Pääsiäisen tuotoksia tämäkin.

Pohja

  • ½ pkt digestivekeksejä
  • 75 g voita (voi keventää korvaamalla hedelmäsoseella) 

Keksit murskaksi, sula voi joukkoon, seos irtopohjavuoan pohjalle. Vuoan voi laittaa vaikka hetkeksi pakkaseen, että pohja jähmettyy hyvin.

Täyte

  • 2 prk Valion sitruunalla maustettua maitorahkaa
  • 2 prk vatkattua vispikermaa
  • 6 liivatelehteä
  • tilkka kiehuvaa vettä
  • sokeria, maun mukaan

Sekoita vatkattuun kermaan maustettu maitorahka. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kiehauta tilkkanen vettä. Sulata liivatteet noin ½ dl:aan kiehuvaa vettä. Lisää nestemäinen liivate kerma-rahkaseokseen. Kaada seos vuokaan. Hyydytä jääkaapissa yön yli. 

Kiille

  • 2 dl tyrnimarjoja
  • 2-3 dl vettä
  • 3 liivatetta

Kiehauta marjoja vedessä niin, että ne rikkoutuvat ja neste saa hyvän oranssin värin. Siivilöi ja toimi liivatteen kanssa samoin kuin täytteessäkin. Kaada kiille VAROVASTI hyytyneen kakun päälle (jos kaadan sen vauhdilla, täytteestä saattaa irrota epäsiistin näköisiä palasia kiilteeseen). Hyydytä vielä tunnin verran jääkaapissa. Koristele marjoilla.