Tässä nyt esittelen joitakin syksyn pimeiden iltojen suolaisia aikaansaannoksia. :P

 

Valkosipuli-basilika-sipulileipä. Ihan perus patonkitaikinan ohjeella tein leipäpohjan, levitin sen pellille ja maistoin sillä, mitä kaapista löytyi. Basilikan survoin tehosekottimessa öljyn ja valkosipulin kanssa nam, maustoin suolalla ja pippurilla.

 

Suolainen piirakka on ollut tän syksyn hitti mun keittiössä. Teen sen aina valmiista taikinasta, jotan pidän vierasvarana pakkasessa. On vaikka millasta kaupan pakastealtaassa tarjolla, ruista ja kevyempää ja vaikka mitä, kannattaa kokeilla! Täytteet valitsen jälleen sen mukaan mitä kaapissa on. Se on tosi taloudellista! Kinkkua, tonnikalaa tai meetwurstia, tomaattia, sipulia, sieniä, paprikaa, suolakurkkua, mitä nyt ikinä vaan uskaltaa kokeilla. No, mun ei oo tarvinnu vielä kauheen villiksi heittäytyä, koska kaapissa on aina ollut sopivasti jotain edellämainitsemistani tavallisista elintarvikkeista...

 

Suppilovahveroita ja paprikaa.

Sitten vaan munamaidot/munaruokakermat kehiin ja hieman juustoraastetta päälle ja piirakka on niin valmis! Kannattaa myös kokeilla maustettujen tuorejuustojen jämiä tohon kiinteyttävään munasekoitukseen, antaa mukavasti suolaa ja muutakin makua. Paistetaan about 225-250 asteessa puolisen tuntia.