Ja taas testaan Kinuskikissan tekelettä! Sen lisäksi leivoin aiemmassa postauksessa esiteltyjä tsatsikisämpylöitä. Tällä kertaa sämpylät tosin tein kokonaan veteen.
Vuokaleipä on mitä mainioin, jos haluaa leipoa jotain vähän erilaista. Tässä lajissa saa nimittäin käyttää ihan omaa päätä ja miettiä, mitä kaapissa on valmiina :) Näin tein minäkin, täyte on siis erilainen kuin tuossa Kinuskikissan reseptissä. Tässä minun versioni kokonaisuudessaan:
Taikina
- 5dl vettä
- 2tl suolaa
- 1tl sokeria
- 50g hiivaa
- 7-10 dl vehnäjauhoja (itse laitan mahdollisimman vähän jauhoja, tulee pehmeämpää vaikka onkin vaikeampaa leipoa)
- ½dl oliiviöljyä
Pikaohje: Neste ~39 asteiseksi -> sokeri, suola, hiiva -> jauhot, öljy -> kohota 30 min
Kauli noin puolen sentin paksuiseksi levyksi, täytä, rullaa ja uuniin! Ripsottele vettä. Itse paistoin pannulla yhden sipulin, oliiveita, kirsikkatomaatteja ja paistamisen jälkeen sekoitin hieman Bonjourin yrtti-cousinea sekä pestoa joukkoon. Täytettä saa olla aika vähän, onhan se sentään leipä. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Suojaa foliolla, kun leivät ovat saavuttaneet kivan värin.
Foliosta askartelin sopivat vuuat, kun ei sattunut olemaan leipävuokaa tarvikkeissani.
Litteämpi leipä
Kuohkea leipä!
Kommentit