Ja taas testaan Kinuskikissan tekelettä! Sen lisäksi leivoin aiemmassa postauksessa esiteltyjä tsatsikisämpylöitä. Tällä kertaa sämpylät tosin tein kokonaan veteen.

 

1244568618_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vuokaleipä on mitä mainioin, jos haluaa leipoa jotain vähän erilaista. Tässä lajissa saa nimittäin käyttää ihan omaa päätä ja miettiä, mitä kaapissa on valmiina :) Näin tein minäkin, täyte on siis erilainen kuin tuossa Kinuskikissan reseptissä. Tässä minun versioni kokonaisuudessaan:

Taikina

  • 5dl vettä
  • 2tl suolaa
  • 1tl sokeria
  • 50g hiivaa
  • 7-10 dl vehnäjauhoja (itse laitan mahdollisimman vähän jauhoja, tulee pehmeämpää vaikka onkin vaikeampaa leipoa)
  • ½dl oliiviöljyä

Pikaohje: Neste ~39 asteiseksi -> sokeri, suola, hiiva -> jauhot, öljy -> kohota 30 min

Kauli noin puolen sentin paksuiseksi levyksi, täytä, rullaa ja uuniin! Ripsottele vettä. Itse paistoin pannulla yhden sipulin, oliiveita, kirsikkatomaatteja ja paistamisen jälkeen sekoitin hieman Bonjourin yrtti-cousinea sekä pestoa joukkoon. Täytettä saa olla aika vähän, onhan se sentään leipä. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Suojaa foliolla, kun leivät ovat saavuttaneet kivan värin.

 

1244568921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Foliosta askartelin sopivat vuuat, kun ei sattunut olemaan leipävuokaa tarvikkeissani.

 

1244569044_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

1244568977_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Litteämpi leipä

1244569144_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuohkea leipä!