Viimeisten pakastemarjojen joukossa olleet puolukat, sekä raparperit joutuivat mehukokeiluni kohteeksi. Koska mulla ei satu olemaan Mehumaijaa kaapissa, unohdin höyrymehuttelun ja luin Marttojen sivuilta keitetyn mehun valmistusohjeen. Tässä mun versio:
- 6 dl puolukoita
- 5 dl raparperia pilkottuna
- 3,5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 rkl makonen -makeutusjauhetta
Laita marjat ja vesi kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä ja puristele marjoja välillä kevyesti kattilan reunaan. Siivilöi. Kuumenna mehutiiviste kiehuvaksi ja kuori vaahto. Sekoita sokeri ja makeutusjauhe.
[Polukka ja raparperi mehussa vaativat paljon sokeria. Tahdoin korvata osan sokerista makeutusjauheella sokerin energiapitoisuuden takia. En käyttänyt kuitenkaan pelkkää makeutusjauhetta, ettei maku kärsisi liikaa.]
Laimenna tiivistettä kylmällä vedellä maun mukaan.
Kommentit