Viimeisten pakastemarjojen joukossa olleet puolukat, sekä raparperit joutuivat mehukokeiluni kohteeksi. Koska mulla ei satu olemaan Mehumaijaa kaapissa, unohdin höyrymehuttelun ja luin Marttojen sivuilta keitetyn mehun valmistusohjeen. Tässä mun versio:

  • 6 dl puolukoita
  • 5 dl raparperia pilkottuna
  • 3,5 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl makonen -makeutusjauhetta

Laita marjat ja vesi kattilaan. Keittele miedolla lämmöllä ja puristele marjoja välillä kevyesti kattilan reunaan. Siivilöi. Kuumenna mehutiiviste kiehuvaksi ja kuori vaahto. Sekoita sokeri ja makeutusjauhe.

[Polukka ja raparperi mehussa vaativat paljon sokeria. Tahdoin korvata osan sokerista makeutusjauheella sokerin energiapitoisuuden takia. En käyttänyt kuitenkaan pelkkää makeutusjauhetta, ettei maku kärsisi liikaa.]

Laimenna tiivistettä kylmällä vedellä maun mukaan.