Koulumatka taittuu kimppakyydillä Turusta Saloon ja takaisin päin. Mistäpä muusta sitä nälkäiset opiskelijat matkalla puhuisivat kuin syömisestä ja syötävistä?! Tällaiseen herkkupitsaan sain hyvät vinkit koulumatkalla!

 

 

Pohjan tein osittain ruisjauhoista:

  • 25g hiivaa
  • 4dl vettä
  • 2rkl öljyä
  • 5-10dl jauhoja (suurin osa ruisjauhoja, määrä tottumuksen mukaan)
  • 2tl suolaa
  • 2tl sokeria

Tässä pohjassa käytin vähemmän hiivaa, kuin pitsapohjaohjeissa on tapana.

 

 

Tomaattikastikkeena käytin tällä kertaa Pirkan yrttistä tomaattimurskaa. Täytteenä mozzarellaa siivuina, herkkusieniä, muutama ohut tomaatinsiivu ja pestoa pirstoteltuna. Päälle vielä mustapippuria ja suolaa, sekä hieman juustoraastetta.

 

 

Kun pitsa on kypsynyt uunissa (~200 C), lisää rucola ja nautiskele hyvän valkoviinin kera <3 En olisi itsekään uskonut, miten herkkua tämä on!